fbpx

У 2013 році Генеральна Асамблея ООН в своїй резолюції  закріпила дату  30 липня Всесвітнім днем боротьби з торгівлею людьми та наголосивши на необхідності  підвищувати обізнаність про стан жертв торгівлі людьми і заохочувати захищати їх права.

Торгівля людьми – це одне з найганебніших явищ, які існують в світі, та злочин, що порушує права людини, принижує її честь та гідність.  Жертвами якого можуть бути чоловіки, жінки, діти, як з метою примусової праці, так і сексуальної есплуатації. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 150 мільярдів доларів на рік, що є другим за величиною після торгівлі наркотиками.

«Торговці людьми і терористичні групи експлуатують найбільш беззахисних: тих, хто живе в умовах убогості, хто опинився в ситуації війни або піддається дискримінації», – зазначив Генеральний секретар ООН. Антоніу Гутерреш.  За його словами, збройні конфлікти, вимушене переселення, зміна клімату, стихійні лиха і злидні роблять людей більш беззахисними перед злочинцями. У групі підвищеного ризику – мігранти та біженці. «Тисячі людей загинули на морі, в пустелях і місцях утримання під вартою, потрапивши в руки торговців людьми …».

Ці злочинні дії відбуваються у всіх куточках світу. Світова спільнота об’єднує зусилля країн всього світу щодо виявлення і боротьби з цією злочинною діяльністю.

Управління ООН з наркотиків і злочинності (УНЗ ООН) започаткувала кампанію «Блакитне серце» у 2008 році, щоб сприяти участі урядів, громадянських суспільств, комерційного сектору і окремих осіб для допомоги запобігання торгівлі людьми.

 « Блакитне серце» набирає все більше визнання в якості міжнародного символу проти торгівлі людьми, нагадуючи нам про холоднокровність тих, хто купує і продає людей, а також символізує печаль тих, хто став їх жертвами.

До програми «Блакитне серце» з часу започаткування долучилися  декілька десятків країн світу.

Видатні особистості сучасності зі світу мистецтва, музики, кіно, спорту і літератури відгукнулися на заклик  Управління ООН з наркотиків і злочинності висвітлювати в своїй діяльності ключові проблеми цієї страшної трагедії світу. Посли Доброї волі  приймають активну участь та всіляко підтримують Кампанію «Блакитне серце», їх популярність та авторитет сприяють підвищенню обізнаності про торгівлю людьми та виявленню жертв у всьому світі.

Цього року  Кампанія долучила  жертв торгівлі людьми як ключових учасників боротьби з торгівлею людьми і наголошує увагу на неоціненній допомозі, яку вони відіграють у розробці ефективних заходів щодо запобігання цього злочину, виявлення і порятунку жертв, а також в підтримці їх на шляху до реабілітації.

Урахування досвіду жертв і втілення їх пропозицій в конкретні дії призведе до розробки більш орієнтованого на жертв і ефективного  підходу в боротьбі з торгівлею людьми.

Корпуси Армії Спасіння по всьому світу об’єднують свої зусилля для підвищення обізнаності про торгівлю людьми та сучасне рабство. Роблячи це, Армія Спасіння бере участь у роботі Христа в протистоянні несправедливості в будь-якій формі. Жертвами торгівлі людьми можуть стати люди різної расової, етнічної, географічної, економічної  приналежності та освіти. Разом ми можемо зупинити торгівлю людьми і принести Божу звістку про свободу для пригноблених людей.

Автор: Березкін Іван

Світ проти торгівлі людьми!