fbpx

Сьогодні, 26 квітня – Міжнародний День пам’яті про Чорнобильську катастрофу, найбільшу техногенну екологічно- гуманітарну катастрофу, яка відбулася 26 квітня 1986 року. День, який сколихнув увесь світ та змінив ставлення людей до використання мирного атома, День, який змінив долі сотень тисяч людей, змінив історію Чорнобильської АЕС. Сьогодні – Тридцять п’ята річниця Чорнобильської катастрофи.

Масштаби цієї трагедії: 30 країн світу піддалися радіаційному забрудненню, 8,5 мільйонів людей постраждали, а понад 100 тисяч – померли.  Тільки в  Україні від Чорнобильської аварії постраждало 1 млн 769 тис. осіб, з них 188 тисяч – це ліквідатори катастрофи на ЧАЕС, 1 млн 588 тис. – потерпілі та близько 2,5 тис- люди, які брали участь у ліквідації наслідків інших аварій. Тисячі людей були відселені зі своїх домівок.

За цей жахливий урок Україна до сих пір ще платить свою страшну ціну  та разом з усім світом долає наслідки трагедії.

А прийдешні покоління завжди будуть пам’ятати тих, хто ціною свого життя захистили Україну і світ від ядерної катастрофи, будуть низько  вклонятися за подароване  життя і майбутнє.

В 11 містах України встановлені пам’ятники героям- ліквідаторам та жертвам Чорнобильської аварії, а у Києві був відкритий Музей Чорнобиля, також в Києві встановлений пам’ятний знак відселеним з Прип’яті.

«Чорнобиль» – слово, яке у кожного українця викликає сильні емоції – 04  квітня 2020 року  у зоні відчуження навколо колишньої атомної станції сталася масштабна лісова  пожежа, а рівень радіації, в 16 разів вищий за норму, був серйозною загрозою для пожежників та іншого рятувального персоналу, який займався ліквідацією пожежі.

Армія Спасіння в Україні надала допомогу пожежникам та рятувальникам постачанням  бутильованої води, ліхтарними акумуляторами та одноразовим посудом.

Армія Спасіння Дивізії Україна продовжує опікуватися постраждалим від лісових пожеж  населенням в Чорнобильській зоні. Так, Корпус Армії Спасіння «Київський Маяк» регулярно відвідує село Рагівка – мешканці села проживають поруч з зоною відчуження. Село постраждало від масштабних  лісових пожеж.  Корпус «Київський Маяк» допомагає  нужденним одягом, взуттям, необхідними речами, іграшками.

Допомога є можливою завдяки небайдужим людям та відданим волонтерам.   

Також, за допомогою «Янголи Різдва» (Корпус  «Київський Маяк» розпочав у 2020 році), на Різдво дітям   села Рагівка  26 грудня 2020 року були зібрані та доставлені більше 100 подарунків.

Армія Спасіння Дивізії Україна  благословенна тим, що має таких відданих послідовників Христа – офіцерів, солдатів, друзів, волонтерів та інших прихильників. Є безліч способів, як ми можемо поділитися  свою любов’ю з  страждаючим людством. Піклування про людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, є одним із них, до якого постійно долучена  Армія Спасіння в Україні.

Амінь.

Автор – Березкін Іван

Тридцять п’ята річниця Чорнобильської катастрофи