fbpx

Автор: Дарріл Вайткросс

Команда танцюристів і вуличних акторів з театральної студії Армії Спасіння на сході України несуть любов і добро жителям міста Дніпро.

Одна з Лідерів Корпусу в місті Дніпро, Наталія Рак, координує театральну студію.

Молоді актори входять до складу театральної студії «Грейс» в місті Дніпро, яку координує Наталія Рак. Вона, разом зі своїм чоловіком Дмитром, керує Корпусом в Території Східної Європи.

«В нашій студії одинадцять молодих людей – деякі з них волонтери Армії Спасіння, а деякі – солдати,» – розповіла Наталія.

Вона сказала, що молоді люди – з різним бекграундом, їм було запропоновано безкоштовне навчання акторській і виконавчій майстерності. Це молоді люди, які інакше не змогли б оплачувати курси за обраною ними спеціальністю, хоча у них є великий талант і талант до акторської майстерності.

Відвідування вистав також безкоштовне. Своїми виступами група представляє сучасний підхід до реалізації бачення і цінностей Армії Спасіння з соціальних питань. «Все вистави завжди на дуже соціальні теми,» – сказала Наталія.

 П’єса «Тринадцята зірка» присвячена торгівлі людьми. «Торгівля людьми – це багатомільярдна злочинна індустрія, в яку потрапляють 40,3 мільйона людей по всьому світу. Сучасна торгівля – це не тільки праця і сексуальне рабство. Це недалеко від нас. Це так близько і так боляче,»- сказала Наталія.

Вистава «Дно» припала до душі багатьом студентам студії. Йшлося про людей, які опинилися на самому дні суспільства.

Наталя охарактеризувала як «жахливу статистику» показники незаконного вживання наркотиків, в основному, серед молоді в Україні, при цьому, число смертей, пов’язаних з наркотиками, росте. Це була ще одна область, на якій зосередилася студія, одна п’єса закінчувалася фразою: «У житті, як і в танці, важливий кожен крок».

«Наш спектакль дає глядачам можливість поглянути на проблему залежності зсередини,» – сказала Наталія.

Однією з останніх робіт студії став вуличний перформанс «Відчай», присвячений боротьбі з відчаєм, запустінням, спустошенням та самотністю. Реквізит, використаний у виставі, включав пісок, ліхтарики, гумки і тканину.

Жага театрального служіння

В театральній студії «Грейс» студенти навчаються розуміти себе та своїх колег, працювати разом і розвивати почуття команди. Крім репетицій та виступів, студенти також займаються музичним аранжуванням, дизайном костюмів, реквізиту та просуванням вистав.

«Зазвичай на наші вистави приходять близько 50-70 глядачів різних категорій,» – сказала Наталія, додавши, що  кожний виступ завершується  коротким Біблійним посланням.

Крім вуличних перформансів, «Грейс» виступає для молоді в Центрах реабілітації наркозалежних та інших цільових груп, таких як: важкі підлітки і сироти, сім’ї вимушених переселенців, сім’ї і діти з обмеженими можливостями.

«Я вважаю, що наша студія вносить великий вклад в розвиток підростаючого покоління, – сказала Наталя, – наш колектив об’єднує великий потяг до театрального мистецтва, яке демонструє людям любов і добро. Мовою театральної виразності, перформанси студії можуть торкнутися найпотаємніших куточків душі людини. Театральна студія має можливість емоційно вплинути на майбутнє багатьох наших глядачів».

Наталя наголосила на тому, що багато глядачів були доведені до сліз силою послань вистав: «У кожній виставі ми приносимо Євангеліє прямо на сцену, але ми не нав’язуємо свою точку зору, щоб глядач міг відчути присутність Бога для себе».

Джерело: https://others.org.au/

Українська театральна група приносить на сцену Євангеліє