fbpx
Минулого тижня я писав про те, що шлях передує життю. Це так тому, що Бог проявляє Свою благодать, відкриваючи Себе в диві феєрії життя на нашій планеті.

Нелогічно наводити якісь інші пояснення, окрім існування великого Творця, цьому чудесному життю; коли людина намагається дізнатися більше, вона наважується відправитись у духовну подорож – шлях до Даятеля життя.

У блозі на минулому тижні я також зазначав “качок, як замінників знаків, що відсутні на дорогах”. Відсутність “дорожнього знаку” тут, у Східній Європі, не означає, що його ніколи не існувало. Сталь, яка є складовою частиною будь-якого дорожнього знаку стає хорошими лезами для “інструментів”, необхідних для роботи на полях.

У правителя цього світу є сильна мотивація позбутися духовних “дорожніх знаків”. Тому Бог наділив людей свого роду компасом. Павло описує цей “компас” наступним чином:
Бо коли погани, що не мають закону, з природи виконують те, що законне, вони, не мавши закону, самі собі закон; вони виявляють діло закону, написане в їхніх серцях, як свідчить їм їхнє сумління і думки, то засуджуючи їх, то оправдуючи.
Римлянам 2:14-15
Тож, коли “дорожні знаки” відсутні, совість може допомогти нам відокремити правильне від неправильного. Отже, це ще одне свідчення “природи” – на цей раз людської природи.

К. С. Льюїс відкинув Бога через все зло в цьому світі. Потім він запитав себе: «Як я можу відрізнити добро від зла?» Це привело його на шлях прийняти Христа у своє життя, що зробило його одним з кращих апологетів минулого століття.

Джеймс Ф. Енгельс створив шкалу шляху від відсутності усвідомлення Бога до становлення зрілого християнина. Добре, коли розумієш суть подорожі, в якій більшість з нас знаходяться (1). Ця шкала дуже добре ілюструє шлях, який ми повинні пройти до звернення і після.

Однак чим раніше людина стане на цей шлях, тим більша ймовірність, що подорож буде легше. Принаймні, так вважав Соломон, і я залишаю йому право дати нам відповідь.

‘Манна’ на сьогодні:
Привчай юнака до дороги його,
і він, як постаріється, не уступиться з неї. (2)
—————————–
(1) ось коротке відео англійською мовою, що пояснює шкала Енгельса
(2) Приповісті 22: 6
 

Автор: Полковник Юстейн Нільсен.

Чи бачите ви дорожні знаки?