fbpx

У кожному контексті несправедливості найбільше страждають жінки. В усьому світі жінки виконують втричі більше неоплаченої роботи по догляду, ніж чоловіки. Жінки та дівчата разом становлять 72 відсотки жертв торгівлі людьми у всьому світі. У найменш розвинених країнах 60 відсотків дівчат закінчують початкову школу та лише 30 відсотків навчаються у середній школі.

2020 рік є ключовим роком для досягнення гендерної рівності та розширення можливостей усіх жінок та дівчат у всьому світі. Цього року виповнюється 25-та річниця Четвертої світової конференції з питань жінок та прийняття Бейджинської декларації та платформи для Дій (https://beijing20.unwomen.org/en/about), визнаної найбільш прогресивною дорожньою картою щодо розширення можливостей жінок і дівчат по всьому світу; буде досягнуто п’ятирічний план по досягненню цілей сталого розвитку в порядку денному сталого розвитку до 2030 року (https://sustainabledevelopment.un.org/) і шістдесят четверте засідання Комісії з питань статусу жінок, (https://www.unwomen.org/en/csw/csw64-2020) яке відбудеться в Організації Об’єднаних Націй, де глобальна спільнота підведе підсумки прогресу, досягнутого у сфері прав жінок.

Світовий консенсус, що виникає, полягає в тому, що, незважаючи на певний прогрес, реальні зміни в житті більшості жінок та дівчат, які страждають, відбуваються повільно. Сьогодні жодна країна не може претендувати на досягнення гендерної рівності. Численні перешкоди залишаються незмінними в законі та культурі. Жінки та дівчата продовжують недооцінюватись; вони працюють більше і заробляють менше і мають менше вибору; і зазнають різноманітні форм насильства вдома та в громадських місцях.

Цьогорічне святкування Міжнародного дня жінок (8 березня 2020 р.) має на меті об’єднати наступні покоління жінок, дівчат-лідерів та активістів гендерної рівності із захисниками прав жінок та візіонерів, які створювали Бейджинську платформу для  Дій більше двох десятиліть тому . Під час заходу відбудеться відзначення осіб, що сприяли змінам, різного віку та статі та буде дискусія про те, як вони можуть спільно вирішувати незавершені питання щодо розширення можливостей усіх жінок та дівчат у наступні роки.

Рік 2020 представляє неминучу можливість мобілізувати глобальні дії задля досягнення гендерної рівності та прав людини всіх жінок та дівчат. Для цього Міжнародна Армія Спасіння закликає Спасенців у всьому світі молитися, зокрема за справедливість від імені жінок та дівчат. https://www.salvationarmy.org/isjc/2020-cry-for-justice).

Наші серця страждають, коли ми бачимо фото та читаємо заголовки. Ми закликаєм до справедливості на вулицях та до  молитви перед Богом. Ми закликаємо до справедливості через образ Божий у кожній людині тому, що  Бог виявився в Ісусі Христі, хто любить справедливість і чинить справедливість для всіх пригноблених (Псалом 33: 5; 103: 6).

Чи приєднаєтесь ви до нас, щоб разом шукати справедливості, звертаючись  до Бога в молитві за справедливість на землі за прикладом стійкої вдови, описаної Ісусом? «А чи не Бог в оборону візьме обраних Своїх, що голосять  до Нього і  день і ніч, хоч і бариться Він щодо них? “(Лука 18: 7 NIV)

Зареєструйтесь тут: https://bit.ly/37TUUwc

Міжнародна комісія з питань соціальної справедливості (ISJC) є стратегічним голосом Армії Спасіння, який виступає за гідність людини та соціальну справедливість для  бідних та пригнічених у світі.

Завітайте на наш веб-сайт (www.salvationarmy.org/ISJC), щоб дізнатись більше про нас та нашу роботу, інформацію про наші партнерства в ООН та інших місцях, а також ресурси для забезпечення пошуків справедливості разом.

Слідкуйте за нами в соціальних мережах, щоб постійно бути  проінформованими про участь Армії Спасіння у боротьбі за справедливість.

The International Social Justice Commission (ISJC) is The Salvation Army’s strategic voice to advocate for human dignity and social justice with the world’s poor and oppressed.

Visit our website (www.salvationarmy.org/ISJC) to find out more about us and our work, information on our partnerships at the UN and elsewhere, as well as resources to equip people to seek justice together.

Follow us on social media to keep updated on The Salvation Army’s participation in the fight for justice.

Facebook – SalvationArmyISJC

Instagram – SalvArmyISJC

Twitter – SalvArmyISJC

We would love to see how your territory is celebrating International Women’s Day! Send us pictures, videos, art or poetry that we can share with other Salvationists (IHQ-ISJC@salvationarmy.org) or tag us on Facebook, Instagram or twitter.

2020 рік – ключовий рік для розширення можливостей усіх жінок та дівчат по всьому світу