fbpx

Генерал  Брайан Педдел, міжнародний лідер Армії  Спасіння,  закликає до всесвітньої молитви за жінок та дівчат. Він характеризує “мабуть, найбільшу несправедливість нашого віку” – той факт, що половина населення світу починає життя в неприємних ситуаціях просто тому, що вони жінки. 2020 рік відзначає 25-ту річницю Бейджинської декларації Організації Об’єднаних Націй та Платформи дій, яка визначила 12 найважливіших проблем для жінок та дівчат. 

“Я прошу вас приєднатися до мене в заклику до справедливості”, – говорить Генерал у спеціальному відео-зверненні, “щире прагнення розібратися з кривдами цього світу.” Послання  акцентує увагу на «переосмисленні» Міжнародних Жіночих Служінь Армії Спасіння, яке закликало кожну частину всесвітньої церкви та благодійні організації заново подумати про те, як найкраще задовольнити потреби жінок та дівчат у відповідний спосіб. 

У своєму заклику до молитви Генерал наводить сучасні статистичні дані, які ілюструють масштаб проблеми. Це 71 відсоток усіх жертв торгівлі жінками. Третина всіх жінок та дівчат протягом життя зазнають фізичного чи сексуального насильства. Також жінки виконують втричі більше неоплаченої роботи по догляду, ніж чоловіки – наразі це оцінюється в 10 трильйонів доларів США на рік. “Але навіть ця величезна кількість, – каже Генерал, – все ще не охоплює повний ступінь втраченого економічного потенціалу жінок”. 

Очолюваний Міжнародною комісією соціального правосуддя (МКСП) Армії Спасіння, рік молитви також включатиме практичні дії. Комісія зі статусу жінок, що проходить у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку з 9 по 20 березня 2020 року, включить доповіді про служіння  Армії Спасіння жінкам та дівчатам. Армія Спасіння  проводить багато заходів для неурядових організацій та інших зацікавлених сторін. До них відносяться координаційні сесії під назвою «Дитина-дівчинка», «Сестри на продаж» та «Жінки у владі», а також проведення дискусій у штаб-квартирі МКСП, які проводяться іншими неурядовими організаціями, наприклад, «Використання даних для сприяння включенню та підзвітності в технологіях» , «Розширення можливостей дівчат-біженців через мережу можливостей освіти» та «Плечі до плеча: чоловіки та хлопці, які підтримують жінок та дівчат для досягнення гендерної рівності». 

МКСП додала ресурси на свій веб-сайт на тему “Як молитися за справедливість” та “Жінки та цілі сталого розвитку” від Жінок ООН, щоб допомогти зосередитись та проінформувати тих, хто буде за це молитися. Учасникам рекомендується зареєструватися, щоб виявити свою підтримку. Інтернет-дискусійний простір запрошує тих, хто молиться, поділитися тим, як Бог говорить до них, як вони реагують, та поділитися будь-якими віршами з Біблії чи іншими ресурсами, які можуть бути корисними для інших. 

На закінчення, Генерал використовує своє відео-звернення, щоб закликати спасенців та друзів до негайної відповіді: “Коли ми шукаємо справедливості разом, ми робимо це, знаючи, що Ісус пообіцяв, що для тих, хто кличе до нього і вдень, і вночі, Бог побачить, що вони отримають справедливість. Більше того, він сказав своїм послідовникам, що Бог надасть цю справедливість швидко. Тож не чекай! Підпишіться зараз та приєднуйтесь до мене в цій хвилі молитви, яка охопить весь світ. “

IHQ Communications

Міжнародна штаб-квартира

“Заклик до справедливості”: Генерал закликає Армію Спасіння до молитви проти несправедливості до жінок