fbpx

Я бачила багато епізодів у фільмах жахів, коли здається, що світ тимчасово перестає існувати – порожні вулиці, парки без щебетання дітей, закриті торгові центри – такі сцени мене лякають. Ніколи б не подумала, що це може бути реальністю в моєму житті. 2020 рік дозволив втілити ці «епізоди фільмів» в реальний світ і втілити його в життя. Невидимий ворог насильно замкнув нас в будинках і відвернув від повсякденної рутини. Ми повністю втратили живі відносини, безліч загиблих, багато заражених, час стагнації – все це принесло не тільки матеріальну кризу, але і душевні травми.

Звичайно, це вплинуло і на мене –  важко дивитися в обличчя суворої реальності. Важко бачити безвихідь і відчай в очах людей!

Це кінець? Що буде далі? Чи є допомога? … Ці та багато інших питань весь час виникали у мене в голові. Я боялася дивитися телевізор тільки тому, що не чула нічого хорошого.

Чи знаєте ви, що, незважаючи на все це, у пандемії були свої переваги? У мене було дуже багато вільного часу, що дозволяло мені розмовляти з Господом кожен день, так як у мене було так багато питань. Більш того, кожен день я отримувала відповіді на свої запитання! Я відчула заклик від Нього! Наповнилася силою і надією! Я відчувала Його присутність в моєму повсякденному житті, Він не залишив мене одну і Він не залишив мене слабкою.

Коли весь світ перейшов в онлайн, наша церква не стала винятком. Це незвично, коли можна віртуально бути присутнім на церковній службі з дому, з чашкою кави в руці. Найбільше я була дуже рада бачити людей, які зазвичай не приходять на недільну службу, але відвідують віртуальні церковні служіння. В Інтернеті ми дійсно підтримували один одного і ділилися мотиваційними уривками з Біблії, що було дійсно великою підмогою для всіх нас.

Ця пандемія стала для мене великим досвідом. В черговий раз переконалася, що немає нічого неможливого, коли ти з Господом. Бог ніколи не приведе вас до стежки, яку ви не зможете подолати. Починайте кожен день з подяки; дякуйте Йому за те, що у вас є. Просіть Його вказати вам правильний шлях. Звертайтеся до Господа в будь-якій ситуації, і Він відповість вам, покличте Його, і Він обов’язково почує ваш голос, довіритеся Йому.

Нарешті, я хочу заспокоїти вас своїм улюбленим віршем із Святого Письма: «Не бійся, з тобою бо Я, і не озирайсь, бо Я Бог твій! Зміцню Я тебе, і тобі поможу, і правицею правди Своєї тебе Я підтримаю.». (Ісайя 41:10)

Пам’ятайте, що навіть якщо світ зупиниться, Бог ніколи не залишить вас! Він не залишить вас наодинці! Звернись до Нього! Чого ж ти чекаєш?

Роза Кноева, Грузія, Тбілісі, 2020

Звертайтеся до Господа в будь-якій ситуації, і Він відповість вам