fbpx
Автор: Полковник Юстейн Нільсен.
 

У концепції Міжнародної місії Армії Спасіння йде мова про те, що наша місія полягає у проповіді Євангелія Ісуса Христа і“задоволені людських потребах в ім’я Його, керуючись принципами рівноправності” (1). У своєму “Заклику до прийняття інших”генерал знову нагадує нам про цю важливу частину концепції нашої місії (2). Прийняття було безсумнівно центральним розумінням Ісуса Його власної місії: 

Усе, що Отець мені дає, прийде до мене, і того, хто до мене прибуде, я не відкину
Івана 6:37

Ісус каже, що ніколи не прожене того, хто приходить до Нього. І все ж деякі підуть від Нього засмученими. Це сталося з багатієм, який прийшов до Ісуса і запитав, що йому потрібно зробити, аби здобути вічне життя. Він стверджував, що дотримувався заповідей, але чогось не вистачало. Тоді Ісус у відповідь відкрито кинув йому цей виклик: “Якщо хочеш бути досконалим, піди, продай, що маєш, дай бідним, І будеш мати скарб на небі; Потім приходь і йди за мною.” (3) Оскільки у цієї людини було багато пожитків, цей виклик став для нього занадто великим, і він пішов геть. 

Ісус з радістю приймає всіх. І не Ісус прогнав багатія. Він зробив свій власний вибір. Деякі, ймовірно, скажуть, що ця людина стала жертвою дискримінації, тому що він був заможним і тому не міг слідувати за Ісусом так само, як Його учні. Проте я переконаний, що він знав, що його люблять і приймають. Виклик, який постав перед ним, полягав у тому, щоб зробити вибір і відмовитися від чогось іншого. 

Нічого не змінилося за останні 2000 років. Коли я роблю вибір, це, ймовірно, впливає на можливість прийняття інших рішень. Тому, хто бажає всього і при цьому хоче зберегти свободу вибору за будь-яких обставин, стає дуже важко. Чи може це бути найбільшим викликом сьогодення? 

“Манна” на сьогодні: 

Ісус ніколи нікого не прожене.

———————————————— 
(1) Армія Спасіння, як Міжнародний рух, є євангельським напрямком християнської Церкви. Наше вчення ґрунтуються на Біблії. Наше служіння мотивоване любов’ю до Бога. Наша місія полягає у “проповіді Євангелія Ісуса Христа і задоволені потреб всіх людей у Його ім’я, керуючись принципами рівноправності.” 
(2) Заклик генерала Педдла: Заклик до прийняття інших: Ми повинні бездоганно ставитися до всіх людей з повагою і милосердям, пам’ятаючи про нашу місію задовольняти людські потреби в ім’я Христа без будь-якої дискримінації.
(3) Матвія 19:21

Найбільший виклик сьогодення?