fbpx

У своїх роздумах минулого тижня “Джерело нового життя” я зосередився на тому, як важливо бути вкоріненим у Христі, який є і самим словом. Цей корінь буде жити вічно. В останньому розділі Біблії Іван описує видіння Дерева Життя, а Ісус проголошує: – «Я є корінь!»(1)

Так, гілки можна зламати, і іноді може навіть здаватися, що все дерево впаде. Однак Корінь Життя ніколи не загине. Після того, як Ісая відбулася несподівана зустріч з Господом у храмі, і той відповів на Його заклик: “Ось я, пошли мене!”(2). Бог послав його з досить понурим посланням до загартованого народу, але він набрався хоробрості через картину природи:

«як теребинт і дуб, від яких, якщо їх зрубати, зостається пень. Той його пень – святе насіння».
Ісая 6:13б

Святе насіння – це люди, які все ще знаходяться в контакті з коренем життя.

Посилаючись на свій досвід “лісоруба” , я знаю, що не тільки теребінт і дуб будуть давати нові паростки з пнів. Деякі види дерев, які ростуть навколо нашого будинку в Норвегії, будуть давати нові паростки з пня, якщо я не знищу корінь. Оскільки я “заготовляю” дрова, я залишаю корінь живим, тому що тоді дерево завжди буде приносити плід життя. Насправді, район, де розташований будинок, називається “Rønninggrenda”, що буквально перекладається: “- Місце, де дерева ростуть з пнів”

Я можу сумувати про деякі втрати, оскільки вік бере своє і гілки ламаються, але я говорю разом з Павлом:

Тому ми не падаємо духом. хоч наша зовнішня людина занепадає, однак наша внутрішня обновлюється день-у-день.
2-е Коринтян 4:16

Той, хто живе у мені, є Корінь Життя, з якого я живлюсь. Це оновлює мою внутрішню істоту день за днем. З цієї причини я очікую, що в моєму житті будуть плоди аж доти я зустрінуся віч-на-віч зі своїм Спасителем! Це лише Його робота і досягнення, а не моя, а значить, вся слава належить Йому одному!

“Манна” на сьогодні:

Плід життя – це Його робота

———————————
(1) Одкровення 22:16
(2) Ісая 6

Автор: Полковник Юстейн Нільсен.

Плоди життя перебуватимуть завжди!