fbpx

Якщо останні тижні вичитали мої блоги, вам відомо, що з мого боку відповідь буде “так”. Перш ніж я поясню чому, я думаю, що все, що Іван вирішив включити у своє Євангеліє, має певну мету:

Ісус здійснив багато інших знамен в присутності своїх учнів, які не записані в цій книзі. Але ці записані, щоб ви повірили, що Ісус є Месія, Син Божий, і щоб віруючи мали життя в Його Ім’я.
Івана 20:30-31

Нічого не буває випадковим. Навіть те, що може здатися незначною інформацією, у строго відредагованій розповіді Івана може мати життєво важливе значення для розуміння того, хто такий Ісус і що означає Його спасіння.

Для Івана було важливо зазначити, що Філіп і Андрій передали Ісусу слова греків: “Ми хотіли б побачити Ісуса.” Схоже, це була підказка, на яку чекав Ісус. Його відповідь була:

“Прийшла година для прославлення Сина Людського”
Івана 12:23

ця історія нічого не каже про особисту зустріч Ісуса з греками, однак я припускаю, що вони були серед натовпу свідків протесту Ісуса та ряду наступних подій.

Так чому ж твердження “Ми хотіли б побачити Ісуса” вплинуло на Боже “зараз”?
Метою Івана була донести, що Євангеліє для ‘будь-кого’, і воно не обмежується Божим обраним народом. Греки асоціювалися з язичниками (1). Коли представники цих народних груп висловили бажання побачити ‘Ісуса’ – я вірю, що Ісус отримав ключ до розгадки “місія виконана” = час для “Божого зараз” прийшов. Це підтвердили два євреї = Філіп та Андрій, які говорили Ісусу про бажання деяких греків. 
 
Не існує більшої першкоди у переживанні Божого ‘зараз’ ніж расизм. Сьогодні ця ‘чума’ впливає навіть на громади, що носять назву ‘християни’. Поєднання християнства і расизму неможливо, тому що “немає юдея, ні грека у Христі”(2) – всі ми просто люди.

“Манна” на сьогодні:
Єднання у Христі впливає на Боже ‘ЗАРАЗ’!
—————————————-
(1) Павло поділяв це переконання: “….Євангелії, бо ж вона сила Божа на спасіння кожному, хто вірує, перше ж юдеєві, а потім грекові. Римлянам 1: 16
2) Галатів 3:28a
Чи вплинули греки на Боже “ЗАРАЗ”?